change language


Grafheuvel Weblog


Blijf op de hoogte van het grafheuvelnieuws
via onze RSS-feed. Meld u nu aan!

Volgende blogs: 1 - 2 - 3 - 4


Opgraving Apeldoorn dag 3: “Grafrovers in bos Kroondomein Het Loo” - door Wouter Verschoof

Woensdag 9 juli 2008 - In de vroege ochtend vertrekken drie mannen bij het krieken van de dag uit het dorpje Vaassen. Hun doel? Drie heuvels op het kroondomein. Aldaar aangekomen nemen ze de schop ter hand en beginnen te graven in de top van één van de heuvels. Ze zijn op zoek naar schatten, Germaanse urnen of misschien wel meer. Bij de juiste mensen leveren scherven misschien wel een knaak op!
> > lees verder > >

Opgraving Apeldoorn dag 2: “Grafheuvels zijn toch echt het stoerst!” - door Monika Knul & Sander van Velzen

Dinsdag 8 juli 2008 - Vanuit het veld behandelen Monika Knul en Sander van Velzen de tweede opgravingsdag. Monika is 21 jaar en Sander 23 en beide zijn ze derde jaars student aan de Universiteit van Leiden. Het werkcollege grafheuvellandschap gaf genoeg aanleiding om de grafheuvels van nabij te bekijken. Zoals Sander het omschrijft: “Grafheuvels zijn toch echt het stoerste hier in Nederland”.
> > lees verder > >

Opgraving Apeldoorn dag 1: “Dit ziet er veel belovend uit” - door Stijn van As

Maandag 7 juli 2008 - Voor de meeste studenten is de eerste dag in de bossen bij Apeldoorn natuurlijk meteen een zeer motiverende dag. De kennismaking met de site is echter vrij kort, aangezien we door het tegenvallende reizen laat aankwamen. Het nodige ‘voorwerk’ is vóór het weekend al gedaan waardoor we meteen aan de slag konden.
> > lees verder > >

Opgraving Apeldoorn dag 0: “Grafheuvelonderzoek campagne 2008 van start” - door Maarten Wispelwey

Vrijdag 4 juli 2008 - Vandaag worden de voorbereidingen getroffen voor het grafheuvelonderzoek 2008 dat vanaf maandag 7 juli drie weken gaat duren. Het betreft een samenwerkingsproject tussen de Rijksdienst voor Archeologie, Cultuurlandschap en Monumenten, de Universiteit Leiden en de gemeente Apeldoorn.
> > lees verder > >

Grondradar onderzoek in Apeldoorn - door Karsten Wentink

zaterdag 28 juni 2008 - Het begint nu toch echt allemaal dichtbij te komen. Ons onderzoeksproject naar grafheuvels gaat dinsdag 1 juli 2008 officieel van start. Natuurlijk zijn we stiekem al een poosje met het onderwerp bezig, zo ook afgelopen vrijdag (26 juli) toen de heuvels die we komende maand gaan opgraven werden onderzocht met GPR (Ground Penetrating Radar).
> > lees verder > >Volgende blogs: << 1 - 2 - 3 - 4


Creative Commons Licentie
werk van Ancestral Mounds Project is in licentie gegeven volgens een
Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel 3.0 Nederland licentie.
Gebaseerd op een werk op www.grafheuvels.nl. -