change language


Het grafheuvelonderzoek in Apeldoorn genomineerd voor de SIKBeker 2009

door Masja Parlevliet (Gemeentearcheoloog van Apeldoorn)

De SIKB (Stichting Infrastructuur Kwaliteitsnorm Bodembeheer) reikt ieder jaar tijdens haar congres de SIKBeker uit. Één in de categorie Bodem en één in de categorie Archeologie. Dit jaar heeft de beker het thema: “de beste samenwerking, het beste team”. Binnen dit thema heeft de gemeente Apeldoorn het grafheuvelonderzoek in Apeldoorn aangemeld en we behoren tot de laatste drie genomineerden!

De jury is ondertussen bij alle genomineerden langs geweest om zo een indruk van de projecten en de samenwerking te krijgen. Op woensdagmiddag 9 september j.l. waren ze op bezoek op de Faculteit der Archeologie in Leiden, waar ze warm onthaald zijn door Quentin Bourgeois, Karsten Wentink en Marieke Doorenbosch van de universiteit Leiden en door Masja Parlevliet en Janneke Zuyderwyk van de gemeente Apeldoorn. Helaas kon op zo’n korte termijn er niemand van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed bij aanwezig zijn.

Op dit moment is de jury in beraad. Op dinsdag 29 september wordt, tijdens het SIKB-congres, de winnaar bekend gemaakt. Zie voor meer informatie, aanmelding voor congres en de overige genomineerden: http://www.sikb.nl/

Meer informatie over de opgravingen van 2009 in ApeldoornNIEUWS:

30-09-2009 - SIKBeker 2009: Grafheuvelonderzoek Apeldoorn "Beste Archeologische Team van Nederland"

Gisteren heeft het Grafheuvelproject, een samenwerking tussen de Universiteit Leiden, de Gemeente Apeldoorn en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed de SIKBeker 2009 gewonnen. Tijdens het jaarlijkse congres van de SIKB (Stichting Infrastructuur Kwaliteitsnorm Bodembeheer) werd het grafheuvelproject uitgeroepen tot "Beste Archeologische Team van Nederland" en ontving naast een oorkonde de bijbehorende SIKbeker uit hande van jury voorzitter David van den Burg.

Highslide JS
Bloemen, een oorkonde en de beker
Highslide JS
De winnaars!
Highslide JS
De beker!

Donderdag 17 september 2009


Highslide JS
Cris laat de barnstenen kraal zien die afgelopen zomer gevonden is

Creative Commons Licentie
werk van Ancestral Mounds Project is in licentie gegeven volgens een
Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel 3.0 Nederland licentie.
Gebaseerd op een werk op www.grafheuvels.nl. -